Sonos play 1

v.a. €179

Over de Sonos play 1

Sonos play 1

Met de SONOS Play 1 is het mogelijk om in je gehele huis te genieten van je muziek door de multiroom functie en alles te bedienen vanaf 1 app. In kleine kamers komt deze speaker geheel tot zijn recht, voor grotere ruimtes is het mogelijk meerdere speakers aan elkaar te koppelen. Zo beschikt deze speaker over 2 drivers die afzonderlijk het hoog en laag regelen. De speaker is te koppelen via wifi waardoor het bereik door het hele huis goed zal zijn.

Waarom deze rating

Geluidskwaliteit

Door de 2 drivers waar de SONOS Play 1 over beschikt worden de hoge en lage frequenties afzonderlijk van elkaar geregeld. Dit geeft een duidelijk beeld, echter was er een diepere laag verwacht aan de hand van het formaat van de speaker. Ook is het stereobeeld niet optimaal, dit is op te lossen door een tweede SONOS Play 1 te koppelen. Deze optie komt perfect van pas als draadloze achterspeakers voor je home cinema set. Ook beschikt SONOS over ‘Trueplay’ met deze functie wordt het geluid optimaal aangepast aan de ruimte waarin de muziek wordt afgespeeld.

Materiaal

De SONOS Play 1 beschikt over een fraai design met een degelijke bouwkwaliteit. De materialen die zijn gebruikt voelen goed aan en tevens staat dit model prachtig in de woonkamer als aanvulling van je home cinema set. Een perfecte draadloze oplossing voor in het midden van de kamer bijvoorbeeld.

Gebruiksvriendelijkheid

De SONOS Play 1 vereist enige installatie, zo is er een app nodig om het systeem te besturen. Bij gebruik van de multiroom functie zijn er ook enige instellingen vereist, echter is dit allemaal makkelijk uit te voeren aan de hand van de instructies die je krijgt van SONOS. Eenmaal geïnstalleerd is het alsof je je bevindt in een paleis met muziek, alles is te bedienen vanuit 1 app.

Gewicht

De SONOS Play 1 is zeker aan de zware kant met zijn 1,8 kg, alhoewel dit geen nadeel hoeft te zijn aangezien de speaker is gemaakt voor binnenshuis of in de tuin. Voor deze kleine afstanden is dit geen probleem, de SONOS Play 1 is dan ook niet de beste speaker om constant mee te nemen in je tas.

Conclusie

De SONOS Play 1 is een uitstekende oplossing voor optimaal geluid binnenshuis met de bijkomende functies zoals verbinding via wifi en streamingdiensten, multiroom functie en trueplay. Zoek je een portable speaker om op pad mee te nemen is de SONOS Play 1 niet optimaal, zoek je een portable speaker voor binnenshuis om bijvoorbeeld mee te nemen in de badkamer dan is deze ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating

8.9 Geweldig!

Specificaties

  • 161,4 x 119,7 x 119,7 mm (BxDxH)
  • 1,8 kg
  • Wifi

Voordelen

  • Streaming diensten oa Spotify & Deezer
  • Multiroom audio
  • Zeer stabiel draadloos signaal
  • Trueplay zorgt voor optimale geluidskwaliteit

Nadelen

  • Geen Bluetooth
  • Geen hele diepe bas
  • Spotify premium vereist voor gebruik streamingdienst