BOSE

Over Bose

Bose is in 1964 opgericht in Farningham, Massachussetts door Amar Bose. Het bedrijf is met name bekend vanwege de productie van audio-apparatuur en speakers. De eerste speaker van Bose, model 2201, was geen succes. Daarna werd jarenlang onderzoek gedaan naar psycho-akoestiek. Hierin stond het belang van de wijze waarop gereflecteerd geluid terecht komt bij de luisteraar centraal. Dit onderzoek leidde tot de bijzondere Bose speakers met drivers die in verschillende richtingen werden geplaatst.

Aanbod Bose

Bose heeft een zeer uitgebreid aanbod op het gebied van audio. Zo vind je in het assortiment diverse soorten speakers, van handige draagbare modellen, de PA-systemen genaamd, tot uitgebreide systemen voor de hele woning, de multi-room-speakers. Alle apparatuur is geschikt voor muziek, maar ook voor je tv, home cinema en zelfs voor je computer. Zo kun je tv kijken, games spelen en muziek luisteren, terwijl je altijd profiteert van optimaal geluid.

Naast speakers heeft Bose ook een uitgebreid aanbod aan hoofdtelefoons. Zo kan je ook van perfect geluid genieten wanneer meerdere personen in dezelfde ruimte zijn. De hoofdtelefoon helemaal naar eigen voorkeuren in te stellen. Kies bijvoorbeeld voor standaard oortelefoons, wireless headphones of voor piloten headsets. Natuurlijk is er ook een uitvoering die speciaal geschikt is om mee te sporten.

Voor beide categorieën biedt het merk bovendien een breed assortiment van accessoires aan. Denk hierbij aan mooie design standaards voor je speakers. Je kunt hierbij onder andere kiezen voor een muurbeugel, waardoor je de boxen op een perfect plaats kunt bevestigen, zonder dat ze in de weg staan. Daarnaast is een draadloze afstandsbediening ideaal voor optimaal comfort. Zo kun jij lekker op de bank blijven liggen en tegelijkertijd de speakers bedienen.

Voor de hoofdtelefoons zijn er handige extra’s, zoals een speciale vliegtuigadapter. Zo kun je ook onderweg altijd gebruikmaken van je hoofdtelefoon. Bovendien zijn er diverse soorten oorkussens te vinden, zodat je headset echt lekker zit. Een extra audiokabel wordt normaliter ook altijd meegeleverd.

Waar staat Bose bekend om?

De fans van dit bijzondere merk roemen de zuiverheid van het geluid van de speakers en uiteraard is dit ten dele een subjectief oordeel. Toch zal ook een luisteraar met een minder absoluut muzikaal gehoor het verschil tussen een Bose speaker en een ander merk vaak kunnen horen en daarbij de voorkeur geven aan dit exclusieve merk.

Waarom Bose?

Natuurlijk biedt Bose design en een naam die al jaren bekend is vanwege het exclusieve karakter van de apparatuur waaronder de boxen. Wie het geld ervoor over heeft, krijgt natuurlijk ook het bekende 3-2-1 systeem op het gebied van geluid. Dat levert audio op die zuiver is en muziek een dimensie geeft die anders alleen bij een live optreden kan worden gerealiseerd.

8,9

Geweldig