Beste soundbars in 2018

Ben je opzoek naar een soundbar voor beter geluid in huis? Er is een goed aanbod van deze speakers in verschillende soorten en maten. Hier een overzicht van de beste soundbars van het moment.

Sonos surround

SONOS

 • Goed geluid
 • Lang mee
 • Sterke kwaliteit
Lees meer

8.9

Geweldig!

  Wat is een soundbar?

  Een soundbar is een langwerpige speaker die samen met een versterker in een kast is gebouwd . Door de vorm van de soundbar krijg je een breed geluidsveld. Doordat het geluid beter wordt verdeeld, is de kwaliteit van het geluid beter en kijk je met nog meer plezier naar je favoriete series en films. De soundbar wordt met name gebruikt om het geluid van een tv goed weer te geven en is daarvoor vaak voorzien van meerdere aansluitmogelijkheden. Het geluid is namelijk een veel belangrijker onderdeel daarvan dan jij misschien denkt.

  Hoe werken soundbars?

  Een soundbar kan voor allerlei apparaten gebruikt worden, maar is vooral bedoeld om aan te sluiten op de tv. Het apparaat is eigenlijk vergelijkbaar met een gewone geluidsbox, maar dan vele malen esthetischer. Deze luidsprekerbalk werkt met behulp van kabels. Via de ingangen op de soundbar kun je het apparaat aansluiten op jouw tv, zodat je over beter geluid beschikt. Dat wordt namelijk op een andere manier verdeeld, waardoor het veel beter klinkt dan bij de standaardboxen van de tv.

  Welke soorten soundbars zijn er?

  Er zijn verschillende soorten soundbars, waarbij het geluid allemaal net iets anders is. Bij de soundplate, ook wel soundbase genoemd, heb je een platte luidsprekerkast. Het model is vaak erg dun, waardoor het geluid wat tegen kan vallen. Een subwoofer is een extra die speciaal is ontworpen voor de lage tonen. Een soundbar in combinatie met een subwoofer zorgt vaak voor een warm, vol geluid. Verder is er nog de full surround soundbar. Deze variant is het meest compleet, maar neemt ook de meeste ruimte in. Het gaat hierbij namelijk om een soundbar met losse achtergrondspeakers. Doordat die er los bij horen, neemt dat natuurlijk wat meer plaats in. Daarnaast heb je ook te maken met meer kabels om alles aan te sluiten, wanneer je niet voor een draadloze variant kiest. Het systeem is zo uitgebreid dat het doet denken aan een homecinemasysteem..

  Waar op letten bij kopen soundbars?

  Allereerst is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden een soundbar heeft. Dit kan je vaak eenvoudig zien aan de in- en uitgangen van het apparaat. Hierdoor weet je welke apparaten en kabels je aan kunt sluiten op de soundbar. Denk daarbij aan HDMI, optisch, coaxiaal en tulp. Een soundbar biedt aan de hand daarvan vaak slechts ondersteuning voor een aantal audioformaten. Ook de uitgangen zijn cruciaal. Hoe meer watt, hoe beter de kwaliteit van het geluid. Het aantal watt wordt verdeeld over de hoeveelheid geluidsboxen die bij de soundbar horen. Heeft het apparaat een vermogen van 50 watt met twee boxen, dan bedraagt dat dus 25 watt per box. Sommige soundbars zijn ook draadloos. Dan kun je ze bijvoorbeeld aansluiten via Bluetooth. Soms kun je voor extra’s kiezen, zoals een subwoofer, die speciaal is gebouwd voor de lage tonen.

  Wie bieden soundbars aan?

  Er zijn soundbars op de markt van diverse gevestigde merken. Denk hierbij aan Bang & Olufsen, Yamaha en Sonos. Natuurlijk is het van belang om voor kwaliteit te gaan. Het geluid valt of staat namelijk met de kwaliteit van jouw soundbar. Bovendien is het belangrijk om te letten op de punten die we hiervoor al genoemd hebben. Wil jij je tv voorzien van een goede soundbar? Vertrouw dan zeker op de ervaring van topmerken op het gebied van audio.